Klassiek gemaakte Roero met een fruitig karakter en zachte tannines door een opvoeding jaar op houten vaten en daarna op fles. De zandige bodem geeft wijnen van de Nebbiolo druif een extra fruitig karakter.
Intense geur met de typische Nebbiolo kenmerken van klein rood fruit zoals aardbei en framboos, met wat viooltjes en rozenblaadjes, balsamico, en aardse tonen. In de smaak weer rood fruit, met specerijen en vleug tabak. Deze wijn is mooi licht en elegant met niet te droge tannines.
Drinken 2024-2026
Aanvullende technische gegevens:
Druif: 100% Nebbiolo
Wijngaard:
Terrein: fijn zand
Expositie: divers
Hoogte wijngaarden: 280 tot 330 m.
Oogst: handmatig in kleine kratten, eind september-begin oktober
Opbrengst: 56 Hl/ha.
Vinificatie: maceratie en vergisting van 6 tot 8 dagen in RVS tanks.
Opvoeding/rijping: minimaal 6 maanden in houten vaten.
Zie voor overige gegevens hierboven onder het tabblad "Meer informatie"
Wijnland | Italië |
---|---|
Wijnkleur | Rode wijn |
Soort Wijn | Droge wijn |
Druivenras | Nebbiolo |
Landbouw | Biologisch gecertificeerd |
Wijnhuis | Matteo Correggia |
Wijnjaar | 2020 |
Flesinhoud | 75 cl |
Wijn regio | Piemonte |
Wijnstreek | Roero |
Alcohol Percentage | 14% |
Appellatie | Roero DOCG |
Serveertemperatuur | 16-17° C |
Afsluiting | Kurk |
Past bij | Gebraden en geroosterd rood vlees, Gestoofd (rund)vlees, ossobucco, Vegetarische- en groentegerechten, Tamme eend, parelhoen, ganzeborst, Pasta met vlees- of tomatensaus, lasagna, Risotto, Voorgerechten, Lamsvlees |
Allergenen | Sulfiet |
Serveer tips | Half uurtje van te voren openen. |