Matteo Correggia - Barbera d'Alba Superiore 'Marun' 2020
Overige gidsen/tijdschriften:
De Marun is de top-Barbera van Correggia en een van de beste Barbera's uit de Roero, en misschien wel van Piemonte of zelfs Italië. Door de houtrijping krijgt deze Barbera meer structuur en complexiteit, en rijpingspotentieel. De Marun is geen overdreven krachtpatser met spierballen, maar is juist wat slanker, zuiver en elegant: typisch voor Correggia.
In de geur aroma's van rijp rood fruit, met tonen van bramen, zure kersen en pruimen, gevolgd door goede, intense aroma's van tabak, menthol en vanille, geroosterd hout, zwarte peper en specerijen.
Dee smaak is stevig met ronde tannines, vol, geconcentreerd, intens en complex, met rood en zwart fruit als bessen, cassis, braam en pruim, en tonen van cacao, ceder en leer. Een aanhoudende, lange goed gestructureerde afdronk met een aangename frisheid. Een elegante wijn met veel finesse en goede lengte. Komt het best tot zijn recht bij de maaltijd.
Op dronk vanaf 2025, verwachte top 2027-2032+.
Aanvullende technische gegevens:
Druif: 100% Barbera
Wijngaard: Marun
Terrein: fijn zand met silt
Expositie: zuid
Hoogte wijngaarden: 290-310 m.
oogst: handmatig in kleine kratten, eind september
Vinificatie: 8-10 dagen maceratie op de schillen en vergisting in RVS tanks.
Opvoeding/rijping: minimaal 15 maanden, deels 30 hl vaten en deels gebruikte barriques; daarna minimaal 10 maanden in de fles.
Zie voor overige gegevens hierboven onder het tabblad "Meer informatie"
Wijnland | Italië |
---|---|
Wijnkleur | Rode wijn |
Soort Wijn | Droge wijn |
Druivenras | Barbera |
Landbouw | Biologisch gecertificeerd |
Wijnhuis | Matteo Correggia |
Wijnjaar | 2020 |
Flesinhoud | 75 cl |
Wijn regio | Piemonte |
Wijnstreek | Roero |
Alcohol Percentage | 13,5% |
Appellatie | Barbera d'Alba Superiore DOC |
Serveertemperatuur | 17-19° C |
Afsluiting | Kurk |
Past bij | Gebraden en geroosterd rood vlees, BBQ en grill, Gestoofd (rund)vlees, ossobucco, Varkensvlees, saltimbocca, (rook)worst, Vegetarische- en groentegerechten, Vet wild zoals everzwijn, gans, wilde eend, Pasta met vlees- of tomatensaus, lasagna, Lamsvlees, Geit en schaap |
Allergenen | Sulfiet |
Serveer tips | 1-2 uur van te voren openen. |