Malvira - Roero Riserva 'Mombeltramo' 2014
Overig:
Deze Roero Riserva is gemaakt van druiven uit de Mombeltramo wijngaard, in de typische stijl van de streek: door de veel zandigere bodems dan in de Barolo en Barbaresco zijn de Nebbiolo's hier wat frisser en fruitiger, maar vooral met veel minder harde tannines. Die zitten er overigens wel in, dus deze wijn kan tot 25 jaar ouderen.
Complexe wijn met in de geur aroma's van klein rood fruit zoals frambozen en bosaardbei, met lichte kruidige tonen op de afdronk. In de smaak wat donker fruit, aangevuld met hints van chocola en mint en in de afdronk wat zoethout, drop en specerijen. Stevige gestructureerde wijn met aanwezige tannines. Komt het best tot zijn recht na flink wat jaren flesrijping.
Op dronk vanaf ca. 2021, verwachte top 2024-2029+
Aanvullende technische gegevens:
Druif: 100% Nebbiolo
Wijngaard: Mombeltramo (cru/single vineyard)
Terrein: kalkrijke zand en klei
Expositie: oost tot zuid
Hoogte wijngaarden: 210 tot 300 m.
oogst: handmatig, begin oktober
Vinificatie: maceratie en vergisting in RVS tanks, gevolgd door malolactische fermentatie.
Opvoeding/rijping: 24 maanden houtrijping in 450 L vaten, waarvan 50-70% nieuw. Daarna 12 maanden in de fles.
Zie voor overige gegevens hierboven onder het tabblad "Meer informatie"
Wijnland | Italië |
---|---|
Wijnkleur | Rode wijn |
Soort Wijn | Droge wijn |
Druivenras | Nebbiolo |
Landbouw | Biologisch ongecertificeerd |
Wijnhuis | Malvirà |
Wijnjaar | 2014 |
Flesinhoud | 75 cl |
Wijn regio | Piemonte |
Wijnstreek | Roero |
Alcohol Percentage | 14% |
Appellatie | Roero Riserva DOCG |
Serveertemperatuur | 16-18° C |
Afsluiting | Kurk |
Past bij | Gebraden en geroosterd rood vlees, Tamme eend, parelhoen, ganzeborst, Mager wild zoals hert, ree, haas, fazant, duif, Kaasplank met gerijpte kazen (dessert) |
Allergenen | Sulfiet |
Serveer tips | 1-2 uur van te voren openen. |