Detailhandel

Piemonte Import levert aan diverse typen detailhandel. Allereerst uiteraard aan de zelfstandige wijnspeciaalzaken en onafhankelijke slijterijen, met name die genen die ook een goed assortiment in het midden- en topsegment in het assortiment houden. Met onze wijnen kan een winkel zich nadrukkelijk onderscheiden van het aanbod in de supermarkten en ketenslijters: karaktervolle kwaliteitswijnen van kleine producenten tegen een interessante prijsstelling. Dergelijke wijnen ontbreken in het assortiment van de supermarkt, en ook bij de meeste importeurs zijn die niet vaak te vinden, omdat zij vooral de grotere wijnhuizen voeren.

Naast de wijnvakhandel richten wij met ons aanbod ons ook nadrukkelijk op foodspecialiteiten- en delicatessenwinkels. Juist dit soort winkels hebben meestal een assortiment van kwalitatief hoogstaande producten, vaak voor een aanzienlijk deel Italiaans, waarbij een klein maar kwalitatief bovengemiddeld assortiment gevoerd wordt. Als ondernemer met zo'n winkel heb je meestal geen tijd en te weinig volume om zelf te importeren, maar je bent vaak ook niet aangesloten bij een inkooporganisatie. Voor dergelijke ondernemingen hebben wij een zeer geschikt aanbod van lekkere wijnen van kleine producenten, die niet bij de slijter of super in de wijk ook in het schap staat. Uiteraard bieden we lokale exclusiviteit en scherpe inkoopprijzen.

Daarnaast leveren wij met de biologisch gecertificeerde en biodynamische wijnen ook aan reform- en natuurvoedingswinkels. Met name kwalitatief hoogstaande biodynamische wijnen zijn zeer moeilijk verkrijgbaar. Wij hebben diverse biologische en biodynamische wijnen in ons assortiment, waarvan enkelenĀ  zeer scherp geprijsd (winkelprijs tot ca. 10 euro)! Bijzonder is daarbij ons assortiment goede sulfietvrije wijnen (dus zonder toegevoegd sulfiet).


Als u detaillist bent en interesse heeft in onze wijnen, neem dan contact met ons op voor een prijslijst en/of een afspraak voor een bezoek. We komen ons graag een keer voorstellen en wat wijnen laten proeven.