Bedrijfsprofiel

Piemonte Import is en kleine, zelfstandige voorraadhoudende importeur en wijnhandel die is gespecialiseerd in wijn uit één gebied: Piemonte in (noordwest) Italië. Het is ontstaan uit een jarenlange passie voor dit geweldig mooie gebied en de fantastische wijnen die daar gemaakt worden.


Piemonte Import onderscheidt zich door een strenge selectie: alleen wijnen van goede kwaliteit worden in het assortiment genomen, en die altijd ook een goede prijs-kwaliteit verhouding hebben. Wij richten ons daarbij ook nadrukkelijk op wijnen uit midden- en topsegment. Piemonte Import staat naast kwaliteit ook voor originaliteit en authenticiteit: in principe kiezen wij alleen wijnen van de streekeigen autochtone druiven. Dus geen chardonnay, sauvignon, cabernet en merlot, ook al worden in Piemonte daar ook uitstekende wijnen van gemaakt.

Bij de keuze van onze producenten hebben we nadrukkelijk gezocht naar wijnmakers die als enig doel hebben om kwaliteit te produceren in plaats van een groot volume. Daarom  werken we ook alleen met kleine producenten: familiebedrijven van maar een aantal hectare groot en een totale productie van soms slechts enkele tienduizenden flessen. Niet alleen omdat we het persoonlijk contact met de wijnmaker belangrijk vinden. Maar vooral omdat de wijnmaker dan nog met optimale zorg en precisie in de wijngaard en kelder kan werken. Zo oogsten bijvoorbeeld al onze wijnmakers nog alles handmatig, om een strikte druivenselectie toe te kunnen passen. Het resultaat is wijn met veel karakter, grote intensiteit en sterke “terroir” expressie.

Ook hebben we gekozen voor producenten die bewust zijn overgestapt van de conventionele wijnbouw naar een vorm van duurzame landbouw, dus zonder gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen e.d.. Een (groeiend) aantal is gecertificeerd biologisch, maar kan ook ongecertificeerd zijn (“naturale”). Enkele van onze wijnhuizen werken zelfs volgens de principes van de biologisch-dynamische wijnbouw. Ook de keuze voor duurzaamheid is niet alleen vanwege principiële redenen: we zijn er van overtuigd dat biologische wijnbouw (bij goede wijnmakers) uiteindelijk de grootste potentie heeft om topwijnen te produceren: het belangrijkste daarvoor is immers een goede en gezonde grond.

Piemonte Import staat voor een hoog niveau van service en klantgerichtheid door zo veel mogelijk maatwerk te leveren: bij ons zijn klanten geen nummer maar personen, en luisteren we naar hun vragen en wensen. Onze wens is om elke klant tevreden te maken, ongeacht hoe klein of groot.

Door zo veel mogelijk kosten te besparen (geen personeel, geen dure reclames, geen fancy website, etc.) kunnen we onze wijnen tegen scherpe prijzen aanbieden, vooral voor grote afnemers als de horeca en bedrijfsleven.

Van de meeste producenten is Piemonte Import de exclusieve importeur voor Nederland. Van de wijnhuizen die geen importeur in Belgie en/of Midden-Duitsland (Ruhrgebiet) hebben leveren we eventueel ook in die gebieden.